Zorgaanbod


 

Huishoudelijke hulp

U hoeft hiervoor niet speciaal een medische reden te hebben? U kunt ook bij ons terecht als u geen tijd of extra ondersteuning nodig hebt om de huishouding te doen.

De werkzaamheden

  • Huishoudelijke werkzaamheden zoals wassen, strijken, ramen lappen, stofzuigen, dweilen, boodschappen, een maaltijd bereiden enz. We brengen samen in kaart wat uw wensen zijn en zorgen ervoor dat u een betrouwbare zorgverlener krijgt toegewezen om de klussen te klaren.
  • De werkzaamheden kunnen ook buitenshuis zijn, denk hierbij aan de hond uitlaten, samen met u naar de huisarts of het ziekenhuis gaan of helpen bij het ochtendritueel en uw kinderen naar school brengen.

De voordelen

  • Al onze zorgverleners hebben een uitgebreide screening gehad en hebben een training gevolgd op het moment dat zij worden ingezet.
  • Onze zorgverleners werken in kleine teams, mocht er onverwacht iemand ziek zijn en u wenst dat er toch iemand komt, dan kan dat opgelost worden door een andere zorgverlener uit het vaste wijkteam.
  • Woont u in de gemeente Zaanstreek-Waterland dan kunnen wij, als u een beschikking heeft, rechtstreeks declareren bij de gemeente.
  • Geen beschikking, geen probleem. U krijgt 1 x per maand een factuur en deze betaald u aan Vlindervrije Zorg. Al onze zorgverleners hebben een contract en krijgen na ontvangst van de betaalde facturen uitbetaald. U heeft dus weinig tot geen administratie last.
  • Er zijn geen wachtlijsten

Korte zorgmomenten

Heeft u persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding nodig? Dan bent u bij Vlindervrije Zorg aan het juiste adres. De zorg kan geleverd worden via Zorg in Natura (verzekeringspolis), PGB en particuliere zorg.

Slaapnacht/ Waaknacht

Een reden voor het inschakelen van een slaap- of waaknacht kan zijn dat u of uw mantelzorger liever niet meer alleen de nachten doorbrengt of dat u of uw mantelzorgers het niet meer verantwoord vinden om u alleen thuis te laten slapen. Bijvoorbeeld in geval van dementie. Vlindervrije Zorg biedt slaap- of waaknachten. Het betreft hier een blok van 8 uur met een uitloop tot 10 uur indien nodig.

12 tot 24 uurs diensten

Net dat beetje meer nodig?

Vlindervrije Zorg biedt permanente zorg aan huis, 24 uur per dag. Voor onze langdurige uren werken wij met deskundige flexibele zelfstandig ondernemers. Omdat wij met zelfstandig ondernemers werken, kunnen wij deze diensten aanbieden. Wij bieden zorg op maat, waardoor u verzekerd bent van een optimale aansluiting bij uw eisen en wensen.

Er zijn verschillende redenen voor het inschakelen van 24 uurs zorg, bijvoorbeeld

  • in afwachting zijn van een plaatsing in een verzorgings- of verpleeghuis (overbruggingsperiode)
  • bij zelfstandig willen blijven wonen, maar u heeft professionele ondersteuning nodig (bijvoorbeeld bij beademingszorg)
  • de laatste levensfase in gaan en de wens hebben om thuis te sterven (palliatieve zorg)

Zorg van Vlindervrije Zorg is een alternatief voor een overplaatsing naar een verzorgings- of verpleeghuis.